sannatassa

Alla inlägg den 4 augusti 2010

Av Susanna - 4 augusti 2010 12:10

Till att börja med så blir det lite hund.. Hon är allt lite egen min tjej.. Har kört ganska mycket dirigering med pipa senaste dagarna, funkar fint! I aporteringen har det som inte får hända hänt.. hon tuggar som en idiot på dummien.. Vet i 17 hur jag ska få bort det.. Men hon lyssnar fint på min dirigering även på ganska långa avstånd och det är ju skoj!!

Sen kommer man till den där biten när sa lekas med andra hundar. Denna stress som då träder i kraft. Hon tycker ju att det är skoj men hon stressar upp sig så hhon vet ju inte vart hon har baken.. Det bsta som finns är ju att få jagas och bli jagad.. hon kanbara inte fatta att alla hundar inte vill leka på detta sätt.. Så dår börjar hon föra ett sju jävla liv i stället.. Tröttsammt för öronen. Hon är en högljud hund, berättar allt!!! Men när det där skriket drar igång.. Det orkar ja bara inte acceptera.. Man får banne mig lära sig att hålla tyst!! Sen grannhundarna hos mamma och pappa.. Jag vet inte vad det är men hon bara KAN inte låta bli att inte mangla dem när de är ute.. Jag kan skrika mig blå men hon bara SKA tackla omkull dem.. Sen kan vi träffa vilken hund som helst men jusst dessa två bara går inte!!!


Mån-Tis tillbringade vi inne i småland hos farbror. Stefan har fått nya bästa vänner i form av tre grisar och en (spec 1 av dessa 5) st häst modell STOR som bara inte kan låta bli att snuffsa på honom när han går förbi. Grisarna kommer på hans gris-lätes-inkallning varje gång!! Man kan säga att han är grisarnas konung.

Dokumenterat är också att ungdjuren på en mark en bit därifrån INTE lyssnar på stockholmsdialekt!

Rodeo i hagen blev det då en liiiten ko inte riktigt klarade av att hamna under denna gigantiska tjur som bor på gården, som väger runt 1 ton.. Det är den största tjur jag någonsin skådat.. belgianblue size fast utan att vara en belgianblue OCH har en god hälsa så han kan skutta runt ute i hagen med de andra.. Åter till  problemet.. Denna tjur vart ju himla intresserad av denna lilllla ko som ansåg, i just dessa dagar, att herr G (g-gigant) vart himla tjusig!! I den förljd av att när tjuren skulle kramas lite så hamna ju kom på backen, den lilla späda sak klarade ju inte av herr g´s tygnd på ryggen. Därav bar sig alla som fanns på gården då, hundar och gäster ut i hagen för att dela på dem.. Nu är det ju inte direkt så att man tar tjuren i örat och ber den snällt följa med.. Det är snarare så att tjabbar man får man 1 ton tjur efter sig och då får man lägga benen på ryggen det är ett som är sannt.. Efter ganska mycke skratt åt folks lite märkliga insattser så delades de till slut åt och kvällen kunde återgå till grillningen!

Dagen därpå hade Stefan och jag hästfrisering i hagen.. En av ardennrarna har gått och blivit sjuk. Sjukdommen innebär att pälsen inte lossnar, man blir lite öm och stel i lederna och samtidigt börjar hon bli gammal.. inte lätt! De som bor på gården brukar klippa henne och se till så att hon mår bra men nu behövs det igen så stefan och jag tog med oss borstar, saxar och flygmedel ut.. Manen som på en arbetshäst är TJOCK hade börjar tova sig så dessa klipptes bort och resterande kamades ut. Lite finputsning av pälsen får lätt en 900kg häst att stå som en staty, inte röra en fena, bara njuter av pysslandet. Så himla go hon är hästen!!! Världens snällaste och socaiala ardenner kan jag säga utan att ljuga! Hon sken som som diamant när vi lämnade henne!! Så kom regnt... Suck!! Flugmedlet som vi haft på rann av och pälsen som var så fint borstad blev ju dyngis.. Trisst. Men vi fick en mysstund i alla fall, det är mycket bara det! Semstern är inte slut än och jag skulle vilka åka dit en gång till annan det är dags att åka hem!!


Idag planerar jag att åka ner till Eriksöre med Tassa.. där finns hundbad OCH en liten agilitybana, så, två flugor i en smäll!! Får passa på när det inte regnar!!

Ovido - Quiz & Flashcards