sannatassa

Alla inlägg under augusti 2010

Av Susanna - 9 augusti 2010 18:15

Måndag idag.. Sista veckan på semestern.. Man vänjer sig snabbt, har varit en skööön semester! Nu ska jag verkligen njuta av sista veckan!

Startade sista semesterveckan med en tur på staden med moster Hanna och barnen. Shopade födelsedagspresent till 1årigen! Imorgon ska jag dit och fira lilltjejen under tiden som Hanna ska ut på ärenden. Det blir mysigt!


Om jag nu inte åker hem i morgon kväll, tänkte jag "om vädret tillåter" ta mig till klubben och köra en repris av banan som tränades ihop med öbhk:are.

Nu stämmer inte måtten men det var så den såg ut i alla fall! Tänkte att man kunde köra den baklänges, så blir det inte samma sak.. Finns ju så klar MASSA banor men nu har jag denna i huvudet, så nu får det bli den, eftersom jag blir ensam och det är så jäklens tråkigt att bygga en helt bana själv.. tar sån tid!


Har idag träffat små isbjörnsungar.. små söta vita fluffiga saker! Med JÄTTE långa svansar, hihi! Tassa tyckte att det var ena konstiga saker de där, dom luktade konstigt, lät konstigt och såg konstiga ut.. Okej, det var inga isbjörnsungar utan vita herdehundar (www.strandkungens.se) Så himmelens söta. Tänkte försöka hinna förbi Charlotte, som äger dessa små sötnosar, för en fika och lite skitsnack innan jag åker hem. Om det finns tid! Och så klart måste jag ut och pussa lite på grabbarna i hagen också innan jag åker! Hästarna alltså.

Senast onsdag åker jag i alla fall uppåt igen! Hem till min söta lilla pojk som jag saknar så det driver mig till vansinne!


Nu ska jag en st hundhjärna få lite motion!

Av Susanna - 8 augusti 2010 20:07

Skit trisst väder, så nå vidare hundaktivering har det ju inte blivit sen vi var i eriksöre förra veckan.. Hunden höll på att gå i taken så det var bara att ta på stövlarna å sticka till klubben. Hopp osv är ju inte jätte skoj när det är blött med tanke på halkrisken. Vill INTE få en skadad hund!! Men lite balanshinder funkar ju och det behööövs då madam har börjat sakta ner inför kontaktfälten.. Hon kutar upp i full fart, men travar sen ner försiktigt för att vara säker på att stanna. Nu står jag i valenoch kvalen om jag ska vänta på att det kommer.. eller om jag ska skita i kontaktfälten och få upp farten, och ta tillbaka kontaktfälten sen! Vippbrädan har vi färemot fått in mer fart på och nu väntar hon inte in övervippandet lika hårt som hon gjorde förr. Hon har fattat att ju lägre man håller kroppen, detso bättre håller man balansen OCH kommer snabbare framåt! Hmhm.. Men A:et och balansen.. Jag får nog ta och ringa Annica för en lektion snart.


Pappa har vart i småland hos farbror några dar. Kräftfiske har stått på schemat.   Idag kom han hem med en gryta så ikväll har vi ätit kräftor så vi är ömma i fingertopparna! Guud va gott det är!!


I morgon ska jag in och göra Kalmar osäkert. Moster och kusiner ska med (eller ja, en av mostrarna och två av kusinerna). Blir lite födelsedagspresent-shopping! På tisdag ska jag vara barnvakt åt de två andra juvelerna! Det är nog det bästa med hela semestern, att jag fått träffa alla så mycket! Synd bara att det vart lite tråkigt väder!!


Stefan åkte upp tillstockhom i fredags.. men ingen var att han skulle komma tillbaka men de planerna gick i kras så nu är jag här nere ensam.. Vill ju så klart vara kvar här nere.. men nu vill jag ju hem också.. jobbigt läge det blev! Åker hem på Onsdag, så får man vara hemma och ta det lite lugnt några dagar innan jobbstarten!

Av Susanna - 7 augusti 2010 23:04

Man tycker att ett hopphinder är ett hopphinder.. Inte Tassa.. Vid lite bredare hinderstöd, blir det hela ett enda långt hinder och hinderstöden hoppas i stället för mitten av hindret.. De klubbar jag är medlem i har båda två helt vanliga tunna hinderstöd, när vi var på eriksöre camping fanns där dessa breda som jag pratar om.. Hon kunde INTE förstå VARFÖR man inte lika gärna kunde hoppa över kanten?!? Knäppa människor.. Hon hoppar med glädje, men för guds skull helt tokigt. Undra jag, vad dommaren skulle säga om det på tävling.. Nu har jag visserligen bytt klubb och jag TROR att det finns breda hinderstöd på nya klubben.. då blir det att träna att hoppa över pinnen.. inte över stödet!


Skulle vilja avancera aporteringen ett liiitet snäpp men DET ROLIGA VÄDRET    ..tillåter inte det.. Eller.. tillåter och tillåter.. Jag vill INTE blöta ner de få kläder som finns i min resväska, eftersom vi är kvar på öland. Spår eller agility är heller ingen höjdare för tillfället.. Absolut inte agility, då bryter vi väl benen av oss i halkan både ja och hunden!

Trix?? Jaaaa Vi håller ju på men vår stå på händerna träning och det går framåt! Men har lixom inte riktigt haft tid på sistone. Kanske något för morgondagen!?


I morgon ska jag till farmor och hämta hem lite prylar för veckan. Lite besök, lammet och grisen, raukarna och lite så, ska hinnas med i början av nya veckan sen bär det at hem till stockholm igen. Bara en vecka semester kvar nu, sen är det åter till vardagen igen! Men jag har en del att se fram emot så tiden lär flyta på, har jag en känsla av. Poff - så är det jul!!!

Av Susanna - 4 augusti 2010 12:10

Till att börja med så blir det lite hund.. Hon är allt lite egen min tjej.. Har kört ganska mycket dirigering med pipa senaste dagarna, funkar fint! I aporteringen har det som inte får hända hänt.. hon tuggar som en idiot på dummien.. Vet i 17 hur jag ska få bort det.. Men hon lyssnar fint på min dirigering även på ganska långa avstånd och det är ju skoj!!

Sen kommer man till den där biten när sa lekas med andra hundar. Denna stress som då träder i kraft. Hon tycker ju att det är skoj men hon stressar upp sig så hhon vet ju inte vart hon har baken.. Det bsta som finns är ju att få jagas och bli jagad.. hon kanbara inte fatta att alla hundar inte vill leka på detta sätt.. Så dår börjar hon föra ett sju jävla liv i stället.. Tröttsammt för öronen. Hon är en högljud hund, berättar allt!!! Men när det där skriket drar igång.. Det orkar ja bara inte acceptera.. Man får banne mig lära sig att hålla tyst!! Sen grannhundarna hos mamma och pappa.. Jag vet inte vad det är men hon bara KAN inte låta bli att inte mangla dem när de är ute.. Jag kan skrika mig blå men hon bara SKA tackla omkull dem.. Sen kan vi träffa vilken hund som helst men jusst dessa två bara går inte!!!


Mån-Tis tillbringade vi inne i småland hos farbror. Stefan har fått nya bästa vänner i form av tre grisar och en (spec 1 av dessa 5) st häst modell STOR som bara inte kan låta bli att snuffsa på honom när han går förbi. Grisarna kommer på hans gris-lätes-inkallning varje gång!! Man kan säga att han är grisarnas konung.

Dokumenterat är också att ungdjuren på en mark en bit därifrån INTE lyssnar på stockholmsdialekt!

Rodeo i hagen blev det då en liiiten ko inte riktigt klarade av att hamna under denna gigantiska tjur som bor på gården, som väger runt 1 ton.. Det är den största tjur jag någonsin skådat.. belgianblue size fast utan att vara en belgianblue OCH har en god hälsa så han kan skutta runt ute i hagen med de andra.. Åter till  problemet.. Denna tjur vart ju himla intresserad av denna lilllla ko som ansåg, i just dessa dagar, att herr G (g-gigant) vart himla tjusig!! I den förljd av att när tjuren skulle kramas lite så hamna ju kom på backen, den lilla späda sak klarade ju inte av herr g´s tygnd på ryggen. Därav bar sig alla som fanns på gården då, hundar och gäster ut i hagen för att dela på dem.. Nu är det ju inte direkt så att man tar tjuren i örat och ber den snällt följa med.. Det är snarare så att tjabbar man får man 1 ton tjur efter sig och då får man lägga benen på ryggen det är ett som är sannt.. Efter ganska mycke skratt åt folks lite märkliga insattser så delades de till slut åt och kvällen kunde återgå till grillningen!

Dagen därpå hade Stefan och jag hästfrisering i hagen.. En av ardennrarna har gått och blivit sjuk. Sjukdommen innebär att pälsen inte lossnar, man blir lite öm och stel i lederna och samtidigt börjar hon bli gammal.. inte lätt! De som bor på gården brukar klippa henne och se till så att hon mår bra men nu behövs det igen så stefan och jag tog med oss borstar, saxar och flygmedel ut.. Manen som på en arbetshäst är TJOCK hade börjar tova sig så dessa klipptes bort och resterande kamades ut. Lite finputsning av pälsen får lätt en 900kg häst att stå som en staty, inte röra en fena, bara njuter av pysslandet. Så himla go hon är hästen!!! Världens snällaste och socaiala ardenner kan jag säga utan att ljuga! Hon sken som som diamant när vi lämnade henne!! Så kom regnt... Suck!! Flugmedlet som vi haft på rann av och pälsen som var så fint borstad blev ju dyngis.. Trisst. Men vi fick en mysstund i alla fall, det är mycket bara det! Semstern är inte slut än och jag skulle vilka åka dit en gång till annan det är dags att åka hem!!


Idag planerar jag att åka ner till Eriksöre med Tassa.. där finns hundbad OCH en liten agilitybana, så, två flugor i en smäll!! Får passa på när det inte regnar!!

Ovido - Quiz & Flashcards