sannatassa

Alla inlägg under mars 2010

Av Susanna - 9 mars 2010 15:40

Så ser han ut, vår nya pipkille. Liten och lagom, passar bra i fickan! Nu kommer vi att klara ALLA störningsmoment i världen! Vad är en skock springande hundar mot en en piplarsson? Eller? Ja, jag hoppas det i alla fall. Pipleksaker har ju en tendens till att fånga hundars uppmärksamhet. Ikväll är det allmänträning på klubben och jag ska dit och träna pasivitet.. Vi ska bara sitta där och ha tråkigt jag och Tassa! Har en känsla av att hon kommer sjunga fint för hundarna och människorna som spatserar runt på träningsplanen!


  


Det töar på bra här uppe! Jösses vad det droppar från taken och jäkeln vilken is det blivit på vår parkering!! Suuuuper! Hoppas hoppas att det fortsätter så jag kan boka en agilitylektion hos Annica Aller! Jag längtar super mycket! Det verkar vara en bra tjej med en hel del i ryggsäcken så, det ska bli skit skoj att testa! Agilitykursen på klubben är uppskuten till april-maj.. om klubben nu hinner bli sig lik tills dess.. Såg att tävlingskursen nu kommer att pågå SAMTIDIGT som min fortsättningskurs.. hmm.. tråkigt att det krockar.. Jaja..


I morgon är det onsdag, då har halva arbetsveckan gått. Ja jösses, vad tiden rinner på!


Nu är det middagsförberedelser på schemat, sen ska jag banne mig vila. Har fått huvudvärk såhär en solig eftermiddag som denna. Inte bra, jag som hade hoppats på en promenad i solskenet. Det får bli senare!!

Av Susanna - 7 mars 2010 17:47

Ja, det är nog bara att inse. Hon är en hund som går upp i varv. Glädjen tar överhand totalt. Det är ju det som är det tråkiga. Glädjen blir en stress som blockerar henne och jag besitter tydligen inte kunskapen att omvandla situationen till lugn när det finns störningar i vår omgivning..


Läget är både positivt och negativt. I agilityn går stressen att omvandla till något positivt. Fart! Jäklar vad det kan gå undan! Men, när stillsamhet gället blir det bara en ond cirkel och jag kan bara inte ta över den biten.


Ex. Promenaden med Stefans far och deras hund. Tassa tycker ju att det är sååååå skoooj = blir stressad. Springer runt runt runt fram och tillbaka och hon vet inte ena var hon har arslet!


Mina försök till lugn och ro sågas totalt av min omgivning då glada röster, klappningar, lockningar och komandon av olika slag gör att hon stressar upp sig ännu mer. Nu ger jag upp. Hon får hel enkelt inte följa med längre. Jag har bett om att låta hunden vara många gånger men det svaras med oförståelse och sura miner.. Jag vill inte behöva försvara mig hela tiden. Folk verkar inte se att hundens stresströskel är passerad för länge sen och att hon psykiskt mår dåligt utav det. Ja, hon ser glad ut, men hon mår inte bra utav det! Om folk bara kunde acceptera det jag säger.. man blir lite ledsen när folk ska lägga sig i och "veta bäst"..


Så, till något annat. Vi har köpt fler fiskar! Det bar av till Bromma i stället för en solpromenad! 8 nya fiskar och två nya växter. Nu är akvariet ommublerat och fiskarna har nu full sjå att leta upp bästa tänkbara revir!!


  



Av Susanna - 6 mars 2010 16:46

Ojojoj! Vilket väääder!! ÅÅåååhh jag blir helt till mig! Det bästa av allt.. det är helg! Man kan vara ute! Från 10.30 tills nu (16.30) har vi varit ute och bara njutit av det helt underbara väder! Strålande sol, inte ett moln, minusgrader men solen värmer så man är svettig under alla plagg.. och, hur underbart vackert är det inte med en SOLIG snönatur!? Ja, jag är sjukt trött på snön men, det är bra vackert alltså! Måste säga att vi har endel guldställen här uppe med utsikter som är helt outstanding!


              

Passade på att aktivera hundnosen lite. Godisgömning i träd, är en ganska bra aktivitet!

Av Susanna - 5 mars 2010 17:20

Är detta möjligen ett vårtecken??



Jag satt här vid min lilla dator och surfade runt och plöttsligt hör jag ett surr vid rutan! Ett sådant surr som man bara hör på sommaren! Alltså, flugsurr mot fönsterrutan. Vred stolen ett varv, plockade bort krukorna och vad hittade jag inte där!? Ett litet bi som vaknat till liv! Trött som tusan var h*n! Kan detta betyda att våren sakta men säkert är på väg?? Jag tänker i alla fall ta det som ett vårtecken!


Fredag! Äntligen Fredag!

Har varit en ganska lugn vecka på jobbet, inte allt för mycke ordrar så dagarna har blivit ganska korta. Bra för mig, har haft massa tid till hunden vilket har varit SUPER bra! Det behövs minsan med tanke på alla olater vi lagt til med, både jag och Tassa. Jag har haft kontakt med Annica Aller som tydligen ska vara en duktig och erfaren agilitytränare. Hur länge har jag inte letat efter en bra tränare i agility som bär i min nähet?! Nu, är hon funnen! Ska bli hemskt skoj att boka lektion hos henne när snön smält undan!  Eftersom planen på klubben var plogad så nyttjade vi lydnadshinder som agilityhinder. Duktiga duktiga hund! FIxar både framförbyten och bakombyten med och utan hinder som ingenting! Kan skicka henne fram över hinder på ganska långa avstånd också! Skoj!


Fredagen avslutades med fika på jobbet. Hur många chefer köper grejjer och gör en stor marängsviss till hela arbetsligan en fredageftermiddag?! Min gör!!!


Jag är ju som ni vet lite bild---! Så här kommer lite pics från vårt klubbesök igår! 



Jag har sagt det förr och säger det igen. Det är såååå mycke snö på vägen till klubben! Man kan inte beskriva med ord hur mycket snö det är och bilderna gör sig heller inte riktigt saningsenliga.. Det är sååååå jääkla mycket snö!! Det sommer nog förmodligen gå att åka pulka där hela sommarn!     


  -Tror minsan, att någon har glömmt kvar lite fika här till mig!    


Nu, ska jag ta fredag. Det blir tydligen biljard ikväll!!

Av Susanna - 2 mars 2010 19:28

Jippiii! Bilen gick igenom besiktningen utan problem! Det känns hemskt skönt! Nu kan vi köra på ett helt år till innan det är dags igen!


Svenska brukshundklubben verkar inte ha så stor koll på medlemmars medlemskap.. 2007 var jag med i saxnäs brukshundklubb.. efter det har jag bytt klubb och har mina medlemskap i ölands- och tyresöbrukshundklubb. Idag, fick jag ett inbetalningskort för saxnäs. Hm.. hallå!? Jag har ju bytt klubb och det är läääänge sen! Får nog ta och ringa medlemsavdelningen i morgon, om det finns tid och min trånga hjärna kommer ihåg det!


Sist men inte minst, delar jag med mig av lite bilder. Hon är ju för jäkla go min lilla tjej! Söta hunden, har aldrig träffat på någon sötare, som dessutom vill ha huvudkudde! Oftast så tjuvar hon en av kuddarna i soffan och går inte det, ja, då få man ta vad man för stunden kommer åt. Det kan se ganska sött ut!


      

Av Susanna - 1 mars 2010 18:36

Jag har aldrig någonsin varit så mätt...

Stefan har lagat mat.. potatismos och korv.. När åt jag potatismos sist? Sååå gott.. å he-----e vad magen är full nu. Det gör riktigt ont! Ååååhh varför skulle jag äta så mycket?! Jaja, nu lär jag klara mig till frukosten på jobbet i morgon i alla fall!!


Fick mig en överraskning när jag kom ut till bilen idag. En vacker gul lapp var inlidad runt vindrutetorkaren och det jag skymtade genom att snö som hamnat ovanpå var Q Park... Jaaahaaappp.. Jaja, jag får skylla mig själv. Saken var att när jag skulle parkera på det vanliga stället, där man får stå, så insåg jag snabbt att jag inte skulle komma ur bilen utan att simma.. Såååå mycke vatten! Säkert med ett djup på 1dm.. Så jag ställde mig på raden mitt emot.. dumt nog. Där är det p-förbud innan kl 10.00 och jag var ju där kl 04.50 jaja.. jag får väl se det som att det var värt 200kr att få gå i torra skor!! När jag åkte hem idag stod en stor lastbil och sög upp allt vatten så i morgon går det förhoppningsvis att nyttja våra plattser igen.


Snöblask har fallit ner från himlen hela långa dagen, det verkar inte kunna ta slut. Flera cm slasch liknande snö ligger på marken och det är såna här dagar man önskar att man bodde i hus så hunden kunde ratsa sig själv.. Fyyy vad man bli blöt om fötterna när man går ut! Hoppas skorna hinner torka tills i morgon, nu är ju ALLA par blöta och det vore skönt att ha ett par torra på sig till jobbet..


I  morgon är det dags att besikta bilen.. huuuu det ser jag inte fram emot.. Jag har en känsla av att en skapligt dyr lagning behövs..  blää det har jag varken råd eller lust med! Usch! Jaja.. bara att bita ihop! Nästan jobbigare att åka till bilprovningen än tandläkarn!

Ovido - Quiz & Flashcards