sannatassa

Alla inlägg den 3 februari 2010

Av Susanna - 3 februari 2010 16:16

Mitt lilla odjur.. älskade lilla odjur, drev mig till vansinne på vår eftermiddags promenad. Folk runt omkring tror väl att jag är fullkomligt dum i huvudet.. Nu när hennes hälsa inte varit på topp har motion varit det sista vi ägnat oss åt. Vi har tagit några regäla bitar då hon verkat må bra men inget mer än så. Idag, på vår eftermiddagproemnad, förlorade jag tålamodet totalt! Från det att vi lämnade dörren hängde hon som en dåre i kopplet och skulle var aöverallt samtidigt.. sa man till henne på något vis så hoppade hon lite, skulle pussas och så var det samma odägel igen. Leksak?? Jaaa får man tugga på den är den ju skoj.. men att koncentrera sig för att få den? GLÖM DE!  Efter 1km så brast det totalt för mig.. mjölksyra i varenda musklen som finns på kroppen så tillslut fick det vara nog. Jag skrek och hunden skrek och folk runt omkring kan omöjligt missat denna totala kaos som var på gångvägen utanför deras hus. Jag satte mig på knä och tog tag i kinderna på henne för att hon skulle fatta att nu säger jag banne mig inte till för att det är skoj utan för att jag menar det. Piplisa svarar som alltid med sin skära stämma. Känner man hunden, vet man att hon skriker bara man tittar på henne när hon gör otyg, så, ni kan kanske gissa vilket jäääkla liv det var!? Men oj, vilken lydig hund jag hade i koppel på vägen hem. Börjar hon stressa upp sig så är det lögn i helsicke att få henne att varva ner genom massa godis eller kontaktövningar. Sätta sig ner och hålla i henne mitt emot en verkar vara det enda som hjälper.

FAAASEN vilket dåligt samvete jag har nu då! Mammas lilla gosegri, jag vill ju inte göra henne illa på något sätt men faasen, ibland blir hon lite för mycke, både för mig och för sig själv. Hon ver ju inte vart hon har svansen ens när hon stressar upp som hon gör. Jag veeet att det är mitt egna fel som låtit henne ha så lång vila. En hund med mycke energi blir kaos me för mycke vila men jag har inte direkt haft några val. Nu mår hon dock bättre så nu ska energin brännas om dagarna. På jobbet har 3 nya tjejer börjat så förhoppningsvis blir inte dagarna så sena framöver och då, dåå ska vi ha maassa träning och aktiveringspromenader! Liten tröst åt mitt dåliga samvete är ju så klart att hon ligger tätt tätt intill mina fötter nu och sover!!


På tisdag går min praktik ut så förhoppningsvis kan jag åka till jobbet nästa onsdag som tillsvidareanställd med en 6 månaders provanställning som start. Januari var ju en hemskt bra månad så vi får hoppas att februari håller samma nivå. Det vore ju fantastiskt skönt! Men det märker vi i nästa vecka!!


Nu ska jag nog ta och fundera ut någon rolig hjärnaktivitet för mitt lilla monster här hemma. Hon kan behöva använda hjärnan och få ha lite kvalitetstid med klicker och gott godis. TUR att standart vilt även funkar som gotte nu när köttbullarna kan vara lite för starka för lilla magen. Vi tänker INTE chansa!!



Ovido - Quiz & Flashcards